Restauracja BeMarLina
BeMarLina - galeria
BeMarLina - menu
BeMarLina - Kontakt
obraz obraz obraz

strona główna

galeria

przykładowe menu

kontakt

Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu.



 

W skład menu wchodzą:

dania gorące do wyboru

przekąski zimne

przystawki

owoce,

lody herbata oraz kawa bez ograniczeń

opcjonalnie - ciasta, torty, stół wiejski, prosiak oraz drink bar

 

W celu zapewnienia jak największej satysfakcji naszych Szanownych Klientów, istnieje możliwość indywidualnego ustalenia menu w oparciu o urozmaicony wachlarz dań. Cena zależy oczywiście od urozmaicenia menu oraz od ilości posiłków. Aby zobrazować Państwu jakie potrawy można dobrać do menu przedstawiamy poniżej przykładowe menu.

 

Przykładowe menu:

Obiad

Rosół z makaronem lub flaki

Pieczeń z karczku z morelami

Schad z farszem mięsno-oreganowym

Filet z indyka z farszem mięsno-warzywnym

Polędwiczki z grzybami

Schab po piastowsku

Ziemniaki

Pieczywo

godz. 20.00

Karczek a'la pizza

Skrzydełka faszerowane

godz. 22.00

Barszczyk czerwony w towarzystwie sakiewki faszerowanej

Zrolowana pierś z kurczaka podawana z ryżem

Szaszłyki w ogniu płonące lub golonka po bawarsku + frytki

Bitki wieprzowe duszone

godz. 23.00

Tort (we własnym zakresie)

godz. 1.00

Kotlet z grzankami

Kurczak faszerowany + fasolka

godz 2.00

Lody

godz. 4.00

Żurek + biała kiełbasa

 

Surówki:

surówka fantazyjna

surówka z białej kapusty

surówka z kapusty pekińskiej

surówka z marchewki

surówka z buraczków

surówka z kalafiora (zależy od pory roku)

surówka z pora surówka grecka

 

Przekąski:

śledź po kaszubsku

śledź w śmietanie

ryba po grecku

wędlina

 

Sałatki:

sałatka tradycyjna

sałatka z grillowanym kurczakiem

 

Ciasta:

sernik z brzoskwinią

jabłecznik

rafaello

babeczki

orzechowiec

 

Owoce do dekoracji stołów

Napoje alkoholowe we własnym zakresie

 

Na przywitanie chleb weselny z solą, kieliszkiem wody i wódki, oraz powitalną lampkę wina musującego.

Polski tradycyjny rosół królewski podawany w wazach. Obiad serwowany na paterach do wyboru:

Kotlet schabowy panierowany

Kotlet de'Volaile

Schab po zbójnicku

Pieczeń z karkówki

Ziemniaki gotowane lub opiekane

Zestaw surówek

 

Przekąski zimne:

Schab nadziewany śliwką lub morelą

Karkówka pieczona

Rolada z boczku faszerowana

Rolada z kurczaka

Złocisty dorsz w sosie greckim/pomidorowym lub w sosie słodko-kwaśnym

Carpaccio z łososia

Ryba w galarecie

Pomidory z mozarellą

Jaja w sosie tatarskim

Pieczywo

 

2 Sałatki do wyboru:

Sałatka Grecka

Sałatka Kalifornia

Sałatka Gyros

Sałatka Surimi

Sałatka Jarzynowa

 

4 Dania na gorąco do wyboru:

Udka z kurczaka Barbecue

Udka z kurczaka pieczone z migdałami

Szaszłyki wieprzowe - na risotto, wybór sosów zimnych

Szaszłyki tradycyjne z karkówki

Schab zbójnicki

Żeberka w kapuście

Żeberka w miodzie

Pulpeciki z pieczarkami

Zupa gulaszowa

Żurek na białej kiełbasie

Rubinowy barszcz czerwony z chrupiącym pasztecikiem

 

Dodatkowo m.in. :

Ciasta

Tort Weselny

Stół Wiejski

Ryba faszerowana lub wędzona troć

Płonąca szynka podawana przez szefa kuchni

 

 

Menu

Zupy serwowane do dań głównych:

Rosół z kurcząt, podany z domowymi kluseczkami

Krem z pieczarek, podany z gorącymi grzankami

Krem z pomidorów, podany z makaronem naleśnikowym

Krem z brokuł, podany z makaronem naleśnikowym

Krem ze szparagów, podany z groszkiem ptysiowym

Zupa cebulowa, podana z grzanką serową

Zupa grzybowa, podana z domowymi kluseczkami

 

Dania główne:

Eskalopek ze schabu z kostką, podany po diabelsku z zielonymi kluskami i kwiatem kalafiora

Polędwiczki wieprzowe, podane z grzybami leśnymi w śmietankowym sosie kluseczkami cocktailowymi i zielonym groszkiem

Kaczka pieczona faszerowana po polsku, podana z jabłkami, ziemniakami, buraczkami marynowanymi i zielonym groszkiem z masełkiem czosnkowym

Sznycel po wiedeńsku, podany z sadzonym jajem i kapeluszem pieczarki, migdałowymi ziemniakami puree, marchewką cocktailową i zielonym groszkiem z masełkiem czosnkowym

Kotlet de Volaille podany z frytkami, marchewką cocktailową i brokułami

Staropolski schab pieczony ze śliwkami, podany z sosem śliwkowym, kluseczkami ziołowymi, marchewką cocktailową i zielonym groszkiem z masełkiem czosnkowym

Eskalopki z indyka, podane z sosem holenderskim, ziemniakami z prażonymi migdałami oraz bukietem warzyw z masełkiem czosnkowym

Sakiewka ze schabu, podana po myśliwsku z grzybami, kluseczki cocktailowe i sezonowo słodka biała kapusta z masełkiem ziołowym

Filet z soli morskiej, podany po baskijsku z warzywami, ziemniakami ze świeżym koprem, brokułami z masełkiem czosnkowym

Udziec z kurczaka pieczony po cygańsku, podany z opiekanymi w ziołach ziemniakami, żółtą fasolką szparagową i marchewką cocktailową z masełkiem ziołowym

 

Menu dla dzieci: kawałki kurczaka w chrupkiej panierce, frytki, kukurydza, sałatka wiosenna

 

Desery serwowane do dań głównych:

Panna Cotta z sosem ze świeżych malin

Puchar lodowy z bakaliami i sosem czekoladowym

Puchar lodowy z owocami

Puchar tiramisu

Trifle - angielski deser bezowy z truskawkami

 

Przystawki gorące:

 

Pierwsza przystawka

Łosoś z rusztu marynowany w trawie cytrynowej, podany z aksamitnym sosem cytrynowym, ryżem i brokułami z masełkiem czosnkowym

Filet z kurczaka po nicejsku ze szpinakiem i świeżym pomidorem, zapiekany w mozzarelli, podany z ryżem i brokułami

Grillowany stek z karkówki, podany z delikatnym czosnkowym kremem, pieczonymi ziemniakami lub frytkami i bukietem warzyw z masełkiem ziołowym

Grillowane szaszłyki z indyka, owinięte bekonem, podane z delikatnym kremem czosnkowym, frytkami i bukietem warzyw z masełkiem ziołowym

Żeberka pieczone w sosie BBQ, podane z frytkami i marynatami

Faworki z indyka z wędzonym boczkiem w sosie szalotkowym, z karotkami, makaron farfale z bazylią

 

Druga przystawka

Beef Stroganow podany z gorącą bułeczką

Lekka potrawka Fitness z kurczaka z warzywami

Kurczak po sajgońsku

Wołowina marynowana po burgundzku, podana z gorącą bułeczką

Starofrancuska potrawka z szynki z pieczarkami w śmietanowym sosie

Bigos staropolski z grzybami na czerwonym winie, podany z gorącą bułeczką

Węgierska pikantna zupa gulaszowa, podana z gorącą bułeczką

 

Trzecia przystawka (proza nad ranem)

Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym

Żurek z białą kiełbasą i jajem

Flaczki wołowe podane z gorącą bułeczką

Kwaśnica staropolska na wędzonce

 

Przystawki zimne:

Glazurowany schab pieczony w ziołach, podany po warszawsku z jajem i chrzanem

Glazurowany białym winem schab, pieczony w ziołach, nadziewany suszonymi morelami lub śliwkami

Glazurowany kurczak pieczony po polsku, podany z jajem i marynowanymi buraczkami

Tęczowa terina z kurczakiem

Terina ze szpinaku z jajem - danie wegetariańskie

Pieczona rolada z indyka z owocami w maladze

Befsztyk tatarski z marynatami i cebulką

Rolada z indyka z pistacjami, podana z sosem orzechowym i czereśnią cocktailową

Pasztet francuski, podany z gruszką i żurawiną

Glazurowane rożki z szynki, podane z musem ćwikłowym

Glazurowane rożki z szynki, podane z delikatnym musem śmietankowym w krążku ananasa

Jajka garnirowane szynką na sałatce jarzynowej

Melon miodowy w plastrach szynki wędzonej

Tymbaliki z kurczaka z brokułami i kukurydzą w delikatnej galaretce

Piramidki z szynki konserwowej z pieczarkami, ogórkiem, papryką i kukurydzą w delikatnej galaretce

Galaretka z nóżek wieprzowych

Wybór roladek naleśnikowych z szynką, pieczarkami, szpinakiem, jajkiem itd.

Półmisek wędlin pasztetów i pieczeni, podany ze świeżymi warzywami marynatami i sosami

 

Przystawki zimne rybne:

Plastry wędzonego pstrąga z sosem kaparowym

Rożki z wędzonym pstrągiem i szczypiorkiem

Piramidki z łososia z kremem śmietankowo-koperkowym

Plastry łososia marynowanego w ziołach, podanego z sosem miodowo musztardowym

Łosoś faszerowany, podany z sosem tatarskim

Płaty śledzia w oleju z cebulką

Płaty śledzia pod pierzynką

Śledzie z cebulką, jajem i zielonym groszkiem w majonezie

Rolmopsy z cebulką

Filet z pstrąga w galarecie

Ryba po grecku

Comber z białej ryby i szpinaku w galarecie

Terina jogurtowa z łososiem i kawiorem

 

Sałatki:

Szwajcarska sałatka z brokułami i papryką

Sałatka Caprese z pomidorów, sera mozzarella i świeżej bazylii

Sałatka z kurczaka grillowanego, marynowanego w cytrynowym pieprzu, podanego ze świeżymi warzywami i lekkim balsamicznym sosem

Wykwintna sałatka z serami pleśniowymi, winogronami i gruszką na sałacie lodowej

Sałatka z sera żółtego, czerwonej fasolki i ananasa z majonezem

Sałatka warszawska z szynką, świeżym ogórkiem i majonezem

Sałatka pieczarkowa z jajami

Zamkowa z jajek z orzechami, pomidorami i majonezem

Grecka z serem feta, oliwkami i sosem vinegrette

Tunezyjska z tuńczykiem, pomidorami, sałatą lodową, oliwkami i sosem vinegrette

Hawajska z szynki, ananasa, żółtego sera z majonezem

Sałatka alpejska z kuskusem i świeżymi warzywami

Wołowina z selerem marynowanym i kukurydzą z majonezem

Wołowina z papryką, kiełkami i olejem sezamowym

Chińska z makaronem sojowym i kurczakiem pieczonym z ostrym sosem i warzywami

Łowicka śledziowa sałatka z majonezem

Cocktail ze śledzi, cebuli, buraków, ziemniaków i śmietany

Salsa ze śledziami

Wybór świeżego pieczywa z masłem

 

Sosy:

Tatarski

Cygański

Chrzanowy

Ogórkowo-jogurtowy tzatziki

 

© 2014 by Restauracja BeMarLina / Mercucio

Restauracja BeMarLina zaprasza